Sælger til kvinder – sælger til mænd – det er ikke det samme

Sælger til kvinder – sælger til mænd – det er ikke det samme

Nu lad os ikke falde i den gamle stil bil sælger fælde at tro, at mænd er interesseret i hvad der foregår under motorhjelmen og kvinder er kun interesseret i hvilke farver du kan få, og om det har en forfængelighed spejl. Tro mig, og jeg taler som en ex maskiningeniør, jeg kunne ikke give en dytte hvad går på under motorhjelmen. Jeg er meget mere interesseret i at køre en bil, der passer til resten af min tilbehør. Du kender sølv bil – sølv ur – sølv hår. Mind dig, trækker jeg grænsen på en af disse små firehjulstrukne arbejdspladser med gule hjul og pink indtræk. Jeg har set en masse mænd køre disse fluffy små ting og fortælle ikke mig, de alle tilhører kone eller kæreste. “Firehjulstrukne off roaders”-de sandsynligvis ikke kunne trække dig ud af sengen.
Alligevel har vi alle mandlige og kvindelige kunder og klienter, og de behøver forskellige håndtering. Hvis du vil have succes på sælger eller forhandler med en person af det modsatte køn så venligst være opmærksom på forskellene. For det første skal du mandlige eller kvindelige, du har fået at se del. Kvinder vil kigge dig over det hele, mænd ikke. Kvinder vil mærke, om du har skinnende sko og ren fingernegle, vil ikke mænd mærke, hvis du har en brun sko og en sort, eller hvis dine negle er bidt op til albuen.
Jeg har engang interviewet en dame for et job og jeg lagde ikke mærke til hun havde forskellige sko. Viser sig, at, i hendes kapløb for at få interviewet hun gled på to sorte, men bestemt anderledes sko. Men min kvindelige kollega bemærkede straks og troede det hele ganske morsomt.
Hvis du er en mand, der forhandler med en kvinde, være meget opmærksom på hvad du siger fordi kvinder lytte meget bedre end mænd, de samle op på følelser. De vil afhente meget bedre på, om du virkelig mener, hvad du siger. Også, Sørg for, at du holder taler, ikke stoppe bare fordi kvinden begynder at undersøge produktet eller læser af litteratur. Kvinder kan multi-track, de vil lytte til dig selv om de tager produktet fra hinanden eller skrive noget i deres dagbog.
En advarsel til en kvinde, sælger eller forhandler med en mand, han ikke multi-track. Hvis manden begynder at gøre noget andet, stop oplæsning indtil han er færdig. Hvis du ikke tror nogen af dette så tænk en gang, når du har set TV med din partner. Mænd stirrer på tv giver deres hele koncentration til programmet, mens kvinder læse en bog, male deres tånegle og se programmet. Mænd har ikke den foggiest idé hvordan kvinder kan gøre dette.
Det kan være svært for en kvinde, der forhandler med en mand, fordi mænd ikke lytter godt. De lytter som statuer og det er vanskeligt at afgøre, om du får. De lytter formentlig; Det er bare at de ikke viser det. Kvinder på den anden side en tendens til at vise deres følelser, så du har meget større chance for forståelse, uanset om de er tilfreds med hvad du siger eller ej.
Sælgere skal være forsigtig når man beskriver noget til en kvinde. Mænd er bedre i stand til at visualisere noget i tre dimensioner. Kvinder er mere tilbøjelige til at visualisere i to dimensioner. Langt bedre til at vise en kvinde selve produktet og ikke en tegning eller en plan.
Kvinder, når de ser produktet er mere tilbøjelige til at være påvirket af dens farve og dens lugt. Grunden til dette er simpelthen fordi kvinder kan skelne farver bedre; de har også en bedre følelse af lugt og smag end en mand. Bare se en kvinde i et supermarked, købe vaske op væske. Hun vil meget sandsynligt tage toppen af flasken og sniffe det. Mænd ser ingen grund til at gøre det på alle; citron, pine eller frugtagtig, hvad er forskellen, når du kun opvask? Med deres bedre følelse af smag er kvinder meget bedre til at smage vin og mad end mænd.
Kan jeg også foreslå at den mandlige salg person komplimentere deres dame kunder? Og lige før damerne begynder at få harmdirrende, jeg mener et ægte kompliment. Som tidligere nævnt kvinder vil samle op på dine følelser meget hurtigere, så ingen falsk komplimenter fyre og ikke nedladende damerne eller du er død. På den anden side, en kvinde kan give alle mulige komplimenter til en mand og han vil bare elske det. Det er ligegyldigt om du mener det, eller ikke fordi han ikke kan se forskel. Sælge og forhandle til mænd og kvinder er ikke det samme – ignorere dette på din peril.